Startsida
Finalister
Anmälda bidrag
Tävlingen om middag
Villkor
Jury
Bedömningskriterier
Pris och prisutdelning
Partners
Läs om Årets Ametist samt årets 17 bidrag »

Om Årets Ametist
Om ädelstenen ametist
Pressmeddelanden

Vinnare 2014
Vinnare 2013
Vinnare 2012
Vinnare 2011
Vinnare 2010
Vinnare 2009
Vinnare 2008
Vinnare 2007

Kontakt

Vinnare av Årets Ametist 2011
Grattis

Gothia Towers
www.gothiatowers.com
Juryns motivering:
Lättöverskådlig, luftig sida, funktionell. Mycket aktuell sida, uppdaterad. Lätt att lägga bokningsförfrågan både som privatperson och mötesbokare. Bra sammanställning av konferenslokalerna med möjlighet att specialstudera varje enskild lokal. Plus för genomgång av säkerhet på anläggningen.
 
Andrapris

Sälens Högfjällshotell
www.hogis.se

Juryns motivering:
En upplevelse att besöka startsidan! Väldigt säljande tack vare layouten som gör att man vill kika mer. Bra info om de olika lokalernas förhållande till huvudbyggnaden.
Byrå:
Adeprimo
Tredjepris

Rånäs Slott
www.ranasslott.se

Juryns motivering:
Lättöverskådlig och ger ett bra helhetsintryck. Fantastiska bilder som får en att vilja besöka slottet direkt. Dessutom är varje undersida väldigt genomtänkt. Översättning till olika språk långt utöver det vanliga.
Byrå:
Smith Reklambyrå

Bland de som trott på Gothia Towers som vinnare av Årets Ametist 2011 har två vinnare utsetts - grattis!
Vinnare av en spa- & relaxweekend på Nova Park:
  Elisabeth Hägglund - Stockholm
  Motivering:"För att de har en så ren och fräsch sida, som är lättnavigerad med olika färger på flikar etc. Lättläst och inbjudande utan onödigt "krafs". Lätt att fylla i olika formulär."
Vinnare av middag för två på Sigtunahöjden:
  Sofia Dejke - Stockholm

Film från prisutdelningen

Filmen är producerad av:
Övriga finalister 2011
Visas i bokstavsordning med juryns utlåtande.
Läs historien bakom varje finalist i vår pdf-tidning »
Bjertorp Slott
www.bjertorpslott.se

En sida som ger tips utöver det vanliga, t ex olika mötesformer och förslag om föreläsningar. Presentation med bilder av samtliga hotellrum. Bra med "vanliga frågor" med svar.
Hotell Kristina
www.hotellkristina.se

En alldeles ny och omarbetad sida. Bra sammanställning av lokalfakta med möjlighet att se hur olika sittningar fungerar i lokalen. Lätt att hitta: "Boka on line". Länk till Sigtuna turism.
Högbo Brukshotell
www.hogbobrukshotell.se

Miljötänk redan i intro. Har bokningskolumn redan på första sidan. Visar priser. Lätt att hoppa mellan sidorna. Har engelsk översättning. Bra uppställning av lokaler och olika sittningar. Färgkoder för differentierade priser för möjlighet att välja konferens utifrån prisnivå.
IVAs Konferenscenter
www.ivaskonferens.se

En ren och enkel sida med bra information. Bra med lokalpris i direkt anslutning till presentation av lokalen. Trevligt med presentation av "övriga utrymmen". Priser på teknik på sajten. Bra med "Vanliga frågor" där man får svar på det mesta.
Sigtunahöjden Hotell och Konferens
www.sigtunahojden.se

Asieninspirerad sida. Med kort sammanställning av den viktigaste informationen direkt på första sidan. Översättning till kinesiska finns. Trevligt med ljud. Lättnavigerad. Bra att man lätt kan se bilder på de olika rummen/konferensrummen.
Stora Brännbo Konferens och Hotell
www.storabrannbo.se

Lättöverskådlig. Ger ett helt och lätt helhetsintryck redan på första sidan. Lätt att välja mellan eng, tysk eller svenska. Chattfunktion. 360-gradersvisning av lokalerna samt utskriftsmöjlighet direkt vid lokalpresentationen. Direktlänkar till tidtabeller.
Södertuna Slott
www.sodertuna.se

En enkel och estetisk sida som passar till anläggningens karaktär. Kort sammanställning av fakta redan på första sidan. Bra sammanställning av lokalstorlek och priser. Olika prisalternativ som "all inclusive" och ekonomipaket.

Film från Nalen med presentationen av finalisterna

Filmen är producerad av:
Årets jury 2011
Årets Ametist utses av en jury bestående av personer från mötes- och reklambranschen. Delar av juryn byts ut varje år för att tillföra nya idéer och synsätt, samtidigt som en kontinuitet behålls via de jurymedlemmar som varit med tidigare. Följande personer utgjorde juryn år 2011:
Birgitta Bernström (Ordförande i juryn)
Konferensansvarig, Fortbildning ab
Birgitta Bernström
Birgitta är kurs- och konferensansvarig på Fortbildning ab, ett företag som vänder sig med kompetensutveckling till personal inom förskola, skola och äldreomsorg.
Det innebär många bokningar av konferenslokaler runt om i Sverige, såväl små som stora, centralt belägna och countryside. Birgitta vet hur viktigt det är för en bokare att hemsidan är informativ och användarvänlig.
 
Andreas Myrin-Wallenberg
vd, Eurovator
Andreas Myrin-Wallenberg
Andreas är specialiserad på försäljnings- och marknadsföringsflöden och har tagit fram Eurovators uppföljningsmodell för att mäta effekten av ett företags marknadsinsatser.
Med hjälp av den kan man förpassa det gamla påståendet "Hälften av alla marknadsinsatser är bortkastade, man vet bara inte vilken hälft" till historiens bakgård. Se filmen om Eurovatormodellen på www.eurovator.se eller läs Andreas blogg på www.marknadsbarometer.se
 
Maria Ahlqvist
Projektsäljare, easyFairs Scandinavia AB
Maria Ahlqvist
Maria är ansvarig projektsäljare för easyFairs KONFEX & EVENTS i Göteborg och Stockholm, två av de viktigaste mässorna inom mötesindustrin i Sverige.
Maria har jobbat i mässbranschen sedan 2006 och har tidigare jobbat med försäljning inom läkemedelsbranschen och detaljhandeln.
 
Claes Jonsson
Projektledare, Ledarskap för mötesindustrin
Claes Jonsson
Claes är utbildningsledare för yrkeshögskoleutbildningen Ledarskap för mötesindustrin på uppdrag av Västerås stad och Mälarakademin. Utbildningen bygger vidare på KY Affärsturism som startade första gången 1998.
Claes arbetar också som konsult inom möten och varumärken, samt har tidigare arbetat i mötesindustrin och forskat i marknadsföring på högskolan.
 
Ninni Dickson
Chefredaktör och vd, Restauratören
Ninni Dickson
Ninni är sedan drygt tio år ansvarig för besöksnäringens nyhetstidning Restauratören. Var dessförinnan på Bonniers under drygt 20 år, mest på Dagens Industri men var även med och startade tidningen Datavärlden på 80-talet.
Märker dagligen i jobbet att relevanta fakta saknas i sökandet efter information på branschföretagens sajter.
 
Årets Ametist är instiftat av Informus
Partners är Easyfairs, Trippus, Citykonferensen Ingenjörshuset, Wilen Media samt Gemake