Startsida
Finalister
Anmälda bidrag
Tävlingen om middag
Villkor
Jury
Bedömningskriterier
Pris och prisutdelning
Partners
Läs om Årets Ametist samt årets 17 bidrag »

Om Årets Ametist
Om ädelstenen ametist
Pressmeddelanden

Vinnare 2014
Vinnare 2013
Vinnare 2012
Vinnare 2011
Vinnare 2010
Vinnare 2009
Vinnare 2008
Vinnare 2007

Kontakt

Vinnare av Årets Ametist 2010

Film från prisutdelningen

Filmen är producerad av:
Läs historien bakom varje finalist i vår pdf-tidning »
Grattis

Steningevik
www.steningevik.se
Juryns motivering:
Snyggt, inspirerande, vackert, informativt och personligt. Kort sagt en fullödig sajt med allt man kan önska sig - till och med en chatfunktion, en gästblogg och en enkel bokningsförfrågan. Man tackar och bo(c)kar! och juryn utser därmed Steningevik till Årets Ametist 2010.
Byrå:
Impera
Andrapris

Sigtunahöjden Hotell och Konferens
www.sigtunahojden.se

Juryns motivering:
Juryn ber att få gratulera till en avancerad och utvecklad sajt som appellerar till alla sinnen, utan att för den skull bli otydlig eller överbelamrad. Här blandas inspiration och lust med knastertorr och tydlig information och funktioner som vittnar om en insikt i målgruppens behov - "Vi ringer dig", en tydlig prislista och smidig bokning online.
Byrå:
Phosworks
Tredjepris

Äventyrens Ö
www.aventyrenso.se

Juryns motivering:
Ett besök här är en spännande upplevelse! Med säker hand lotsas besökaren genom en sajt som både inspirerar och informerar på ett underhållande och personligt men ändå tydligt och professionellt sätt. Här finns många lager och mycket information, men inspirationen, lusten och tydligheten försvinner ändå aldrig i denna aptitliga sajt.
Byrå:
Coldvision
Övriga finalister 2010
Visas i bokstavsordning med juryns utlåtande.
Essinge Konferenscenter
www.essingekonferens.se

En förebild för tydlighet och korrekt information, utan att på något sätt framstå som tråkig eller fyrkantig. Tvärtom - det här är en lättnavigerad, fräsch och aktuell sida som skapar trygghet och intresse hos besökaren.
Hotell Wilhelmina
www.hotellwilhelmina.se

Juryn premierar med glädje den här sajten som skapar en känsla av ett vaket och piggt hotell som både bloggar och twittrar och erbjuder personligt presenterad och inspirerande information. Extra plus för miljötänk, tydlig prislista och enkel bokning.
Isaberg Konferens & Event
www.isaberg.se

Juryn nominerar med glädje denna sida som skapar ett fräscht, modernt och inspirerande intryck och som ger besökaren all nödvändig information, på ett både tydligt och trevligt sätt.
Stiftsgården Vårdnäs
www.vardnas.com

Stiftsgårdens sajt präglas av enkelhet och tydlighet - något som gör det lätt att hitta, förstå och göra en bokningsförfrågan.
Såstaholm
www.sastaholm.se

Här finns en härlig tradition och historik att bygga på och Såstaholm Hotell & Konferens sajt har verkligen inspirerats av ett tema, som gör den personlig och unik i hela sitt uttryck.
Södertuna Slott
www.sodertuna.se

Elegant, korrekt och med största tydlighet presenterar sig Södertuna Slott precis som den Kulturpärla man är.
Vår Gård Saltsjöbaden
www.vargard.se

Sinnligt. Lustfyllt - här får vi verkligen chans att uppleva Vår Gård med alla sinnen innan ett besök. Ett extra plus för fotografisk kvalitet, väl vald musik och inte minst för fliken "Fakta" som tydligt redogör för lokalernas beskaffenhet.
Årets jury 2010
Årets Ametist utses av en jury bestående av personer från mötes-, webb- och mediabranschen. Delar av juryn byts ut varje år för att tillföra nya idéer och synsätt, samtidigt som en kontinuitet behålls via de jurymedlemmar som varit med tidigare. Följande personer utgjorde juryn år 2010:
Christina Knight (Ordförande i juryn)
Creative Director, OgilvyOne
Christina Knight
Efter 23 år som copywriter och Creative Director har Christina provat det mesta; jobbat på stora byråer, i nätverk, drivit egen byrå och frilansat. Hon är prisbelönt i Guldnyckeln, Guldägget, Cannes Lions, Guldlådan, ECHO Awards m fl. Sedan 2007 är Christina Creative Director på OgilvyOne med fokus på relationsmarknadsföring.
 
Alex Höglund
Ansvarig för Meetings & Incentives, VisitSweden
Alex Höglund
Alex har mångårig erfarenhet av Turismbranschen. Han började på SOKOS Hotels i Finland och har jobbat på Silja Line, Fritidsresor och många år på Scandic Hotels med både drift och försäljning. På VisitSweden har Alex som mål att öka antalet mötes och Incentivegrupper till Sverige.
 
Magnus Kepinski
Försäljningsdirektör, Metro
Magnus Kepinski
Magnus är försäljningsdirektör på Metro med mångårig erfarenhet från mediabranschen. Han har bl a arbetat på Dagens Nyheter och Clear Channel. Magnus representerar också bokarna då han i sitt jobb på Metro även arbetar med mötesbokningar.
 
Maria Ahlqvist
Projektsäljare, easyFairs Scandinavia AB
Maria Ahlqvist
Maria är ansvarig projektsäljare för easyFairs KONFEX & EVENTS i Göteborg och Stockholm, två av de viktigaste mässorna inom mötesindustrin i Sverige. Maria har jobbat i mässbranschen sedan 2006 och har tidigare jobbat med försäljning inom läkemedelsbranschen och detaljhandeln.
 
Birgitta Bernström
Konferensansvarig, Fortbildning ab
Birgitta Bernström
Birgitta är kurs- och konferensansvarig på Fortbildning ab, ett företag som vänder sig med kompetensutveckling till personal inom förskola, skola och äldreomsorg. Det innebär många bokningar av konferenslokaler runt om i Sverige, såväl små som stora, centralt belägna och countryside. Birgitta vet hur viktigt det är för en bokare att hemsidan är informativ och användarvänlig.
 
Årets Ametist är instiftat av Informus
Partners är Easyfairs, Trippus, Citykonferensen Ingenjörshuset, Wilen Media samt Gemake